Joukko lapsia labratakeissa ja silmäsuojaimissa. Vihreä abstrakti kuvio.
Lutra-festarit

LUTRA-festari pikkuyrittäjille

Lappeenranta Junior Universityssä viidesluokkalaiset opiskelevat “Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys”-kokonaisuuden, joka on muokattu valtakunnallisesta “Pikkuyrittäjät”-konseptista Lappeenrantaan sopivaksi. Opinnoissa yhdistyvät muun muassa yrittäjyyskasvatus ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Opintokokonaisuuden aikana oppilaat perustavat omat pikkuyrityksensä, jonka kautta he oppivat monipuolisesti työelämätaitoja ja pohtivat kestävän kehityksen valintoja niin kuluttajan kuin yrittäjän näkökulmasta.

Opintokokonaisuus huipentuu keväisin toteutettavaan Lutra-festariin LUT-yliopistolla Skinnarilassa.  Lutra-festariin osallistuvat kaikki Lappeenrannan 5.-luokkalaiset. Festareilla on monenlaista mielenkiintoista nähtävää ja kokeiltavaa oppilaille. Festareiden aikana toteutetaan alueellinen “Pikkuyrittäjät”-kilpailu, jossa koulujen edustajista valitaan Lappeenrannan kaupungin edustajat valtakunnalliseen Pikkuyrittäjät-finaaliin.

Kaikille Lappeenrannan kaupungin 5.-luokkalaisille tarkoitettu LUTra-festari järjestetään seuraavan kerran LUT-yliopistolla 4.4.2024 (os. Yliopistonkatu 34, 53850 Lappeenranta).

Lusu Lutra

Lutra-festarin “suojelija” ja nimikkoeläin on Lusu Lutra. Hän on leikkisiä, iloinen ja yritteliäs veijari.

Luonnossa saukko (Lutra lutra) on vesielämään sopeutunut näätäeläin. Innokkaan turkismetsästyksen vuoksi saukko on käynyt pari kertaa sukupuuton partaalla. Laji rauhoitettiin vuonna 1974, ja kanta on sittemmin elpynyt. Tällä hetkellä sitä pidetään kansainvälisessä lajien uhanalaisluokituksessa silmälläpidettävänä (Near Threatened). Saukko on hyvä osoitus siitä, kuinka ihmisen teoilla luonnon kannalta on ollut ja tulee olemaan todella paljon merkitystä.