Joukko lapsia labratakeissa ja silmäsuojaimissa.
5.-luokka

Kestävää liiketoimintaa ja yrittäjyyttä

Lappeenranta Junior Universityssä 5.-luokkalaiset opiskelevat “Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys”-kokonaisuuden. Siinä yhdistyvät muun muassa yrittäjyyskasvatus ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Opintokokonaisuuden aikana oppilaat perustavat omat pikkuyrityksensä, jonka kautta he oppivat monipuolisesti työelämätaitoja ja pohtivat kestävän kehityksen valintoja niin kuluttajan kuin yrittäjän näkökulmasta. Kokonaisuuden aikana oppilaat saavat kokemuksia yrittäjyydestä ja siitä, miten liiketoiminta rakennetaan ideasta asiakkaille myytäväksi tuotteeksi tai palveluksi. Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys-kokonaisuus kannustaa oppilaita aloitteellisuuteen ja yritteliäisyyteen.  Lisäksi oppilaat oppivat työskentelemään järjestelmällisesti, pitkäjänteisesti ja vastuullisesti. Opintokokonaisuus huipentuu keväisin toteutettavaan Lutra-festivaaliin LUT-yliopistolla Skinnarillassa, johon kaikki Lappeenrannan 5.-luokkalaiset osallistuvat.

Tukimateriaalit

Oppimiskokonaisuuden toteuttamisen tukena hyödynnetään valtakunnallisia “Pikkuyrittäjät”-materiaaleja (linkki aukeaa uuteen ikkunaan), jotka on räätälöity Lappeenrannan perusopetuksen oppilaiden ja opettajien käyttöön.

Materiaaliin kuuluvat:

  • Pikkuyrittäjät – Pikkuyrittäjän käsikirja
  • Pikkuyrittäjät – Opettajan opas
  • Opettajien tukimateriaali (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Kysyttävää?

Ota yhteyttä:

Palautekysely opettajille

5.-luokkalaisten opettajia pyydetään vastaamaan palautekyselyyn Lutra-festivaalin jälkeen. Linkki kyselyyn lähetetään opettajille Uniori-yhteysopettajien kautta.